Mediation

 

Zo langzamerhand weet iedereen wel wat mediation zo ongeveer is:

een verschil van mening is geëscaleerd tot een conflict en partijen komen er samen niet meer uit. Zij halen er een onafhankelijke derde persoon bij die helpt om met elkaar te praten en dan komt er een oplossing … of niet.

Soms is het vermijden of toedekken van een probleem de beste strategie. Op termijn is dat echter meestal niet vol te houden. Een mens voelt zich daar ongemakkelijk bij en kan daar zelfs ziek van worden.
Beter is het om het probleem aan te pakken. Hoe moeilijk dat ook is, je kunt het beter aankaarten en met de ander(-en) om de tafel gaan zitten. Als het erg moeilijk is, om wat voor reden dan ook, haal daar dan een onafhankelijk gespreksleider bij die daartoe is opgeleid. Men heeft nog wel eens de neiging een vertrouwenspersoon in te schakelen, die eigenlijk een andere taak heeft en dat is gevaarlijk. Niet alleen kan het conflict escaleren als die vertrouwenspersoon niet de juiste toon vindt, maar ook zet deze zo zijn positie als vertrouwenspersoon op het spel. Kies liever een neutrale derde, eventueel via die vertrouwenspersoon, samen met de andere betrokkenen.  Schakel een mediator in!

Op de navolgende pagina’s kunt u lezen wat mediation precies is, hoe ik in mediation werk en wat dat kost.

Ik hoop u bij mij aan de mediationtafel te mogen ontvangen.

De mediation kan plaatsvinden in Business Center Lansingerland, dat gevestigd is in de zijvleugel van het Gemeentehuis, Tobias Asserlaan 7 in Bergschenhoek, Lansingerland. Voor het navigatiesysteem kunt u het beste het adres Boterdorpseweg 20 invoeren, dat is aan de overzijde van de weg.

Door de Rechtbank doorverwezen mediations kunnen plaatsvinden in de mediationkamer van de desbetreffende rechtbank.

Desgewenst kan de mediation worden georganiseerd in een door partijen overeengekomen locatie, bijvoorbeeld op uw bedrijf, of bij u in de buurt.

Zie ook: