Over mij

Mediations in zakelijke geschillen met een relationele of persoonlijke component zijn mijn specialiteit.

Mijn mediations beginnen met verhalen. Iedere partij heeft een eigen verhaal, dat afwijkt van het verhaal van de ander. Ik wil weten of partijen hun verhaal kunnen verwoorden, of de ander dat verhaal kent en welk deel ervan wordt tegengesproken of verworpen. Ga eerst maar eens rustig zitten en vertel wat u beweegt en waarom.Soms is dat al een eye-opener en geeft het handvatten om eruit te komen.

U hoeft het niet met elkaar eens te zijn of het eens te worden. Ook het ‘agree to disagree’  kan een uitgangspunt zijn om tot afspraken te komen. Voortzetten van de relatie, of in consensus uit elkaar gaan, kan allebei. U heeft het in eigen hand. Er gebeurt niets wat u niet wil.

Ik ben altijd een praktische pionier geweest, ik houd ervan om:

  • nieuwe wegen te zoeken
  • buiten de gebaande paden te treden
  • kansen te creëren en met elkaar naar oplossingen te zoeken
  • projecten op te zetten om dingen uit te proberen
  • met anderen samen te werken op basis van gelijkwaardigheid
  • puzzels op te lossen en kluwen te ontwarren

Ik geef niet snel op: er is altijd een weg waar de wil is om er samen uit te komen.

Mediations in zakelijke geschillen.

Ik ben praktisch en oplossingsgericht en heb oog voor de mens achter de problematiek. Ik heb inmiddels honderden cliënten aan mijn tafel gehad, met zeer uiteenlopende conflicten: machtige bestuurders, krachtige zakenlieden, prachtige mensen die even vast zaten en praktisch én snel een oplossing kozen op maat, om daarna weer verder te kunnen met waar ze goed in zijn: besturen, ondernemen, leven. Dat is wat mij trekt in mediation: het geeft power to the people, men komt weer in zijn kracht. Het is een win-win situatie, ook als wordt besloten niet met elkaar verder te gaan, maar afspraken te maken over het uiteengaan van:  de maatschap, de leveranciersrelatie, de huur- of arbeidsovereenkomst, enz. Wat dit betreft lijkt mediation op mijn andere expertise in scholing en intervisie: mensen krijgen de gereedschappen aangereikt om zelf hun problemen op te lossen.

Tijdens mijn studie aan de Pedagogische Academie werkte ik in de detailhandel, daarna voor de klas. Toen ik was afgestudeerd aan de EUR in Nederlands Recht heb ik enkele jaren in de landelijke politiek gewerkt, daarna ben ik advocaat geworden. Eerst bij een middelgroot kantoor, na 5 jaar heb ik een eigen kantoor gestart in Berkel en Rodenrijs. Daar werkte ik eerst als zelfstandig ondernemer, later in samenwerking met anderen. Ik heb de eerste algemene mediationopleiding gevolgd, 2-jarig, bij het CvC. Tijdens mijn verblijf in de VS heb ik vervolgopleidingen gedaan. Daar heb ik ook met anderen een Self Assessment Tool voor mediators ontwikkeld. Ik heb mij jarenlang ingespannen om het vak van mediator te professionaliseren en te promoten. Eenmaal terug in Nederland bleef ik advocaat, en heb ik mij op mediation toegelegd en op het geven van trainingen self-assessment en communicatieve vaardigheden. Ik ben gecertificeerd mediator, rechtbankmediator en registermediator en als trainer geregistreerd bij het CRKBO.

Ik werk vaak alleen, maar ben wel aangesloten bij vele kwaliteits- en netwerkorganisaties, omdat ik geloof in verheffing door persoonlijk contact en uitwisseling van ideeën en ervaringen.

logo's